Alfalfapoeder is zupergezond

Alfalfapoeder is supergezond!

Alfalfapoeder, ken jij het al? Dit groene goedje kun je toevoegen aan je shakes, smoothies en maaltijden en is echt een toevoeging voor je gezondheid. Het helpt je lichaam bijvoorbeeld om het natuurlijke reinigingsproces in je darmen te bevorderen en het zit boordevol vitaminen en mineralen

Waarom is alfalfapoeder zo gezond?

De kiemgroente alfalfa is een van de gezondste groenten die er bestaan. Het bevat vitamine C, D, E en meerdere B-vitaminen. Bovendien is het o.a. rijk aan calcium, kalium en magnesium, ijzer, mangaan en koper. Dit zorgt er allemaal voor dat je weerstand een flinke boost krijgt, je spijsvertering goed blijft/ gaat werken en je minder last hebt van vermoeidheidsklachten en energietekort.

Maar hoe vaak eet jij alfalfa en hoe veel eet je er dan van? Juist, vast niet heel veel. Alfalfa in poedervorm zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van al die gezonde eigenschappen. Omdat het poeder een geconcentreerde variant is van de kiemgroente krijg je er namelijk veel meer van binnen, met maar 1 tot 2 theelepeltjes dus.

Zo bevat 10 gram alfalfapoeder maar liefst 300 gram calcium en dat is evenveel als een glas melk (250 ml).

Daarbij is alfalfapoeder vrij van zuivel, soja en gluten en doordat het geheel plantaardig is, is het ook geschikt voor veganisten. En mede omdat je er niet zoveel van nodig hebt, is alfalfapoeder ook nog eens heel betaalbaar!

pannenkoekjes met alfalfapoederHoe gebruik je alfalfapoeder?

Je kunt alfalfapoeder toevoegen aan je groene smoothies, maar ook aan je gezonde ontbijt pannenkoekjes, spaghettisaus, pesto, soep, saladedressing, … . Noem maar op! Je hoeft maar 1 tot 2 theelepeltjes (circa 5-10 gram) door je smoothie te mengen om te profiteren van het gezonde effect ervan. En dat is precies genoeg, ook voor de smaak. Ik doe zelf regelmatig 1 theelepeltje door mijn ontbijtpannenkoekjes en omdat je zo weinig nodig hebt, krijgen ze er ook geen ‘groenige smaak’ van. En door de groene smoothies is dit al helemaal geen probleem!

Gebruik jij alfalfapoeder al als plantaardige eiwitbron?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *