Tonijnsalade in avocado

Mmmmm…. deze tonijnsalade in (en met) avocado is het perfecte voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner! Maar ook als lunch is het trouwens een heerlijke maaltijd. Waar je ook voor kiest, genieten wordt het zeker!

Dit heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn in olie van Princes
  • halve limoen
  • 1 rode ui
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • Peterselie en sla ter decoratie

Zo maak je dit heerlijke gerecht klaar:

  1. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in een mengkom.
  2. Snipper de ui fijn en hak de augurk in kleine blokjes en voeg dit alles toe aan de tonijn.
  3. Snijd de avocado zo netjes mogelijk doormidden en verwijder de pit.
  4. Schep de inhoud van de avocado in de mengkom en voeg de yogonaise en mosterd toe.
  5. Knijp de halve limoen er boven uit en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper
  6. Maak een bordje op met sla, vul de halve avocado’s met tonijnsalade en top deze met een takje peterselie.

TIP: gebruik voor een voorgerecht slechts een halve gevulde avocado per persoon, want dit gerecht vult goed. Als lunch zou je twee helften kunnen eten. Je zit dan zeker nog wel even vol!

Wat is jouw tip voor een lekker gezond voorgerecht?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *