5 hartige gezonde snacks

5 hartige gezonde snacks

Een van de redenen waarom ik soms ga snaaien is dat ik even geen inspiratie heb om iets te eten te verzinnen als ik trek begin te krijgen. Wat mij dan kan helpen is: lijstjes. Zoals deze, met 5 lekkere en gezonde snacks. Handig voor mij, en hopelijk ben jij er ook mee geholpen als je eens een keertje inspiratieloos bent.

1. Komkommer met feta

Een ideale combinatie: komkommer en kaas. Nu heb ik bijna altijd wel komkommer in huis en vaak houd ik feta over als ik het in een maaltijd heb verwerkt. En dan neem ik ‘s avonds lekker plakjes komkommer met een plakje feta erop, heerlijk!

2. Geroosterde Kikkererwten

Dé snack voor Slanke Sloebers! Kikkererwten zijn namelijk niet alleen supergezond, maar ook nog eens hartstikke goedkoop! Door ze te roosteren en er je favoriete smaak aan te geven (pittig, zout, zoet,…) kun je ze gebruiken als vervanger voor bijvoorbeeld borrelnootjes. Mijn favoriet is een pittige variant, waarvan je hier het recept kunt vinden.

3. Tonijnsalade

Neem een blikje tonijn (op water), meng het met een beetje mayonaise en een kleine rode ui in stukjes. Eventueel nog wat kappertjes of stukjes augurk er doorheen en je hebt een tonijnsalade! Heerlijk op een toastje, cracker of op plakjes komkommer!

4. Omelet met beleg

Ook heel geschikt als je ‘s avonds trek krijgt, is een omelet. Snijdt er pizzapunten van en eet ze als snack. Vind je dat wat te saai, dan kun je er wat beleg op doen, zoals roomkaas, kipfilet en/of plakjes komkommer en er wraphapjes van maken!

5. Boerenkool Tortillachips

My latest craving: Tortillachips, gemaakt van de boerenkooltortilla’s van No Fairytales. En inmiddels weet ik dat ook de andere smaken het erg goed doen. In 1 verpakking zitten 5 tortilla’s, wat betekent dat ik er meestal 1 of 2 overhoud als ik ze heb gebruikt voor het avondeten van mijn zoon en mij. En dan is dit recept ideaal, want met slechts 2 extra ingrediënten die ik vrijwel altijd in huis heb, zijn ze zo gemaakt. En ze zijn heerlijk!

Wat is jouw favoriete gezonde hartige snack? Heb deze lijst uitbreiden en deel jouw idee onder dit artikel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *