Gezonde minipizza met ansjovis

Gezonde minipizza met ansjovis

Eindelijk heb ik ze ook eens gemaakt: minipizza’s met courgette als bodem! Ik zag ze al zo vaak voorbij komen, en het werd hoog tijd dat ik ze ging maken. En dat ga ik zeker vaker doen! Want deze gezonde minipizza’s zijn een heerlijk (borrel)hapje voor de Gezonde Levensgenieter. En nog super simpel om te maken ook!

Dit heb je nodig voor circa 10-15 minipizza’s:

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje ansjovis van Princes (46 gr)
  • Pecorino

Zo maak je de gezonde minipizza’s klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten in een pannetje, in de olie.
  3. Roer nu de tomatenpuree erdoor.
  4. Hak de ansjovis fijn en roer even snel door de saus.
  5. Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper.
  6. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Leg een vel bakpapier op een rooster en leg de plakken courgette erop.
  8. ‘Beleg’ de plakken met de tomatensaus.
  9. Rasp de Pecorino erover.
  10. Plaats het rooster zo’n 15 minuten in de oven.
  11. Smullen maar!

Wat is jouw favoriete gezonde snack? Laat het weten in een reactie hieronder op tag @gezondelevensgenieter op social media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *