Lekker zoet: Chocolade Kokosballen!
Van deze heerlijke balletjes doen verschillende varianten de ronde, en ook Rens Kroes plaatste een recept van dit soort balletjes in haar boek ‘Powerfood‘. Dit recept voor Kokoschocoballen is heel makkelijk en snel klaar te maken en heerlijk voor bij de koffie of thee!
Voor deze kokosballen heb je nodig:
- 3 tot 5 goeie dadels (let erop dat ze ongezoet zijn)
- Een half schaaltje gemengde noten, zoals walnoten en hazelnoten
- Circa 50 ml vloeibare kokosolie (om dit vloeibaar te maken dien je het te verwarmen)
- 2 eetlepels (rauwe) cacao
- 1/2 tot 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, naar smaak
- kokosrasp
- 1 eetlepel chiazaad
Zo maak je de balletjes:
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden.
- Doe de dadels samen met de noten in de blender en hak alles fijn.
- Voeg vervolgens de kokosolie, de suiker, cacao en het chiazaad doe en meng alles nog een keer goed in de blender. Blend het geheel zo fijn en zacht mogelijk. Er zullen nog wel stukken noot in blijven zitten, maar dat is juist lekker.
- Schep de chocomassa in een kommetje en laat het circa 15 minuten opstijven in de koeklast. Het hoeft niet helemaal hard te worden, want dan kun je er geen balletjes meer van draaien.
- Na het opstijven draai je er balletjes van ter grootte van een flinke knikker.
- Zet een diep bord met kokosrasp klaar en rol de balletjes er doorheen.
- Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!