Lekkere gezonde hapjes voor de feestdagen

Kerstborrel voor de boeg? Of krijg je visite met oud-en-nieuw? Dan mogen lekkere gezonde hapjes niet ontbreken! Hier een aantal tips voor hapjes die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens gezond en bovendien super eenvoudig om (van tevoren) klaar te maken. Dat wordt extra genieten deze feestdagen! 

caprese on a stickSalade Caprese op een prikker

Een salade Caprese was nog nooit zo makkelijk om te maken. En om te eten! Je maakt er gewoon een lekker hapje van. Hoe? Neem een prikker en prik er om en om een tomaatje, mozarellabolletje en bassilicumblaadje op, tot je prikker vol is. Zo simpel is het! Om er wat extra smaak aan te geven kun je er, vlak voor het serveren, nog wat balsamicosiroop overheen sprenkelen, of er wat groene pesto op smeren met een kwastje. Succes gegarandeerd!

Wraphapjes

Wraphapjes doen het altijd goed op een feestje. Maak ze dit keer extra feestelijk én extra gezond, door de tortilla wraps van No Fairytales te gebruiken. Deze bieten wraphapjes vielen met hun rode kleur erg in de smaak tijdens een kerstborrel bij mij thuis, maar je kunt natuurlijk volop variëren naar smaak. En uiteraard kun je ook gebruik maken van een van de andere lekkere smaken van No Fairytales en zo met de kleurtjes afwisselen!

crusite glaasjeLuxe Crudité

‘Rauwe groenten met een sausje’ noemen we op feestjes ‘crudité’ en dan is het ineens heel sjiek om gezond te snacken! Maak je crudité extra luxe en extra feestelijk door ze te serveren in een glaasje, waar al een laagje dipsaus in zit. Zelf blijf ik fan van tzatziki, waar je hier een eenvoudig en lekker recept van kunt vinden. Gebruik groenten die je makkelijk in reepjes kunt snijden, zoals komkommer, paprika en bleekselderij, en zet ze recht op in een glaasje met dipsaus. Très Chic!

Geroosterde kikkererwten

Borrelnootjes zijn zó last century! Geroosterde kikkererwten zijn het helemaal. Ze zijn lekker knapperig, gezond en bovendien in elke smaak te maken die je maar wilt! Persoonlijk ben ik fan van deze pittige variant. En ook deze snack kun je weer gerust van tevoren klaarmaken en in een (luchtdicht) bakje bewaren.

Welke lekkere gezonde hapjes maak jij klaar voor de feestdagen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *