Taartje van quinoa en makreel – sushi style

Heerlijk als voorgerecht, maar ook als lunch: een quinoa taartje met makreel. En ook nog in sushi style, want alle ingrediënten zou je ook in een sushi rol kunnen vinden. Genieten maar!

  • 50 gram quinoa
  • 1 norivel
  • 1 blikje princes makreel op water
  • 1/2 komkommer
  • 2 wortels
  • 2 el rijstazijn
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 avocado
  • 1 1/2 el yogonaise
  • 1 theelepel wasabi

Dit heb je nodig (voor circa 2 personen):

Zo maak je het klaar:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat even afkoelen.
  2. Doe de quinoa vervolgens in een mengkom en roer de rijstazijn er doorheen.
  3. Snijd de komkommer in reepjes (verwijder de zaadlijsten), evenals de wortels en de avocado. Leg 4 reepjes komkommer en 4 reepjes wortel apart.
  4. Hak de rode ui fijn en versnipper het norivel, en doe deze samen met de gesneden groenten bij de quinoa in de mengkom.
  5. Laat het blikje makreel uitlekken en haal de makreel er met een vork uit. Bewaar een paar stukjes voor de topping en doe de rest door de quinoa.
  6. Meng in een apart schaaltje de yogonaise met de wasabi.
  7. Meng uiteindelijk het quinoa mengsel en de wasabi-yogonaise goed door elkaar.
  8. Plaats een kookring op een bord en vul deze helemaal met het quinoa/sushi-mengsel.
  9. Haal vervolgens de ring en weg en leg er nog wat reepjes groenten en stukjes makreel bovenop als topping.
  10. Eet smakelijk!

Ben jij ook zo dol op de smaak van sushi? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *