Weegschaal review: Medisana BS430 Connect

Weegschaal review: Medisana BS430 Connect

Na 15 jaar trouwe dienst begon mijn weegschaal toch wat kuren te vertonen. Het was tijd voor een nieuwe! En omdat ik dol ben op lijstjes, grafiekjes en gadgets ging ik op zoek naar een weegschaal met ingebouwde vetmeter, het liefst ook nog een beetje betaalbaar natuurlijk. Ik vond de Medisana BS430 Connect, een personenweegschaal met lichaamsanalyse en bijbehorende app om alles bij te houden. Een review!

Waar ik naar zocht

Op het moment van schrijven van deze review gebruik ik de Medisana BS430 Connect precies 3 weken. Ik kocht deze personenweegschaal na korte zoektocht op het internet. Ik wist namelijk wel wat ik wilde: een weegschaal met in elk geval een ingebouwde vetmeter, die ook nog eens binnen mijn budget paste. De Medisana BS430 Connect was, in vergelijking met andere weegschalen die hetzelfde beloven, zeer betaalbaar: bij bol.com betaalde ik €44,99. Ik las wat reviews – de één wat minder lovend dan de andere – en ik besloot ‘m te bestellen. De weegschaal lag immers in mijn prijsklasse en beloofde zelfs nog meer dan ik zocht. En tja, minder goeie reviews zitten er altijd tussen. Zolang het merendeel van de reviews positief was, was er voor mij genoeg reden om ‘m zelf uit te proberen.

Wat doet de Medisana BS430 Connect?

Zoals gezegd is deze gadget meer dan een weegschaal met vetmeter. Naast je gewicht en lichaamsvet, worden ook je vochtpercentage en je spiermassa gemeten. Ik vind het vooral belangrijk om te weten dat ik vet verlies tijdens mijn’afvalreis’, maar waarschijnlijk zal er ook een punt komen dat ik meer op mijn spiermassa zal gaan letten (zo tegen de zomer 😉 ) dus dat is mooi meegenomen!

Resultaten bijhouden met een app

Zoals gezegd ben ik dol op gadgets en grafiekjes. Het bijhouden van mijn resultaten via een app is daarom voor mij echt een pré. Het motiveert mij om alles nauwkeurig bijgehouden te zien en natuurlijk vooral om een dalende lijn in de gewicht- en vetpercentage-grafieken te zien.

De app die je (gratis) kunt downloaden om je resultaten bij te houden heet Vitadock+ en kun je desgewenst op meer toestellen aansluiten, zoals een stappenteller, bloeddrukmeter, bloedsuikermeter en/of polsoximeter. Uiteraard wel van hetzelfde merk. Om je te motiveren kun je, door bepaalde doelen te behalen met je aangesloten apparaten, badges behalen.

De app is verbonden via bluetooth. Dit is voor mij het enige minpuntje: dat werkt niet altijd. Het duurde even voordat ik doorhad dat dit meestal verholpen is door de bluetooth op mijn telefoon even uit te zetten en weer aan. Eén tip: probeer dit niet koste wat het kost te blijven doen. Want de metingen worden wel bewaard en als je dus eenmaal wel verbinding hebt staat er zomaar 10 metingen van die ene ochtend in je resultaten…

Metingen bijhouden voor meerdere personen

De Medisana BS430 Connect personenweegschaal + lichaamsanalyse herkent automatisch tot 8 personen, aan de hand van de metingen, en kan dus van al die personen de resultaten bijhouden. Zelf woon ik woon alleen met mijn zoon van 9, dus ik heb hier niet zoveel aan. Maar woon je samen met een partner of gezin, dan is dit zeker handig!

Conclusie

Ik ben blij dat ik de Medisana BS430 Connect heb aangeschaft. Hij weegt en meet heel nauwkeurig en alle resultaten zijn eenvoudig bij te houden (en daardoor ten alle tijden in te zien) via de Vitadock+ app. Ook de prijs is heel redelijk. Voor niet al te veel geld heb je een prima weegschaal met lichaamsanalyse, die gewoon doet waar hij voor is. Een aanrader dus!

Welke weegschaal gebruik jij? Ben je er blij mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *