Wie is die Gezonde Levensgenieter eigenlijk?

Hoi, leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn website! Mijn naam is Layla en ik ben dol op koken, gezond en lekker eten en nieuwe dingen uitproberen. Daar kan ik ontzettend van genieten!

Mijn strijd tegen (over)gewicht

Al zolang ik het mij kan herinneringen ben ik bezig met mijn gewicht, met hoe mijn lichaam eruit moet zien. En net zo lang ben ik al bezig met het zoeken van manieren om af te vallen. Ik heb dan ook echt al elk dieet uitgeprobeerd. Maar sinds een paar jaar doe ik niet meer aan ‘diëten’. Ik geniet liever en probeer daarbij wel zo gezond mogelijk te leven. Ik wil nog steeds gewicht verliezen, maar aan de andere kant ben ik ook heel tevreden met mezelf.

Dat was vroeger wel anders! Ik heb in mijn 37-jarige leven allerlei maten gehad en heb jarenlang van dun naar dik en weer terug ‘gejojood’. En welke maat of welk gewicht ik ook had, één ding stond altijd vast: ik vond mezelf te dik. Als ik nu foto’s terugkijk van vroeger sta ik daar altijd weer verbaasd van.

Afvalreis op Instagram

In mijn eerste jaar op Instagram verloor ik echter weinig kilo’s. Toch had ik hier minder moeite mee dan ik vroeger zou hebben gehad. Ik leerde namelijk onwijs veel in dat jaar. Over voeding, maar ook en vooral over mijzelf.

Ik leerde wat mijn valkuilen zijn, dat ik sporten wél leuk vind als ik het om mijn eigen manier doe, dat ik mijn eigen doelen ook bij mag stellen, wat geld voor mij betekent (niet zo veel…), wat ik wil bereiken en waarom, wat mij gelukkig maakt, etc… Mijn afvalreis ging dus om veel meer dan gewicht verliezen, het was mijn persoonlijke reis geworden.

Van De Slanke Sloeber naar De Gezonde Levensgenieter

Inmiddels was ik ook gaan bloggen onder de naam De Slanke Sloeber. Maar na circa 1,5 jaar vond ik dat die naam niet meer bij mij paste. Ik poste en blogde toen voornamelijk over gezonde voeding binnen een beperkt budget. Maar ondertussen ging ik steeds meer genieten van (gezonde) lunches en etentjes buiten de deur en merkte ik dat ik mezelf klein hield door te blijven focussen op een budget. Ik wilde meer, en mijn mindset paste niet meer bij deze naam.

Al snel kwam ik op ‘De Gezonde Levensgenieter’. Ik weet het: een stuk minder pakkend, maar wel veel beter passend. Deze naam hoort echt bij mij! En ik kan nog steeds genieten van ‘goedkoop koken’, maar het hoeft niet meer per sé, de focus ligt er niet meer op. En daarom kwam er naast een nieuwe naam voor mijn instagram account @Gezondelevensgenieter ook een nieuwe website.

Deze dus. Met recepten binnen elk budget, product reviews, boek recensies en nu ook reviews van restaurants en andere hotspots. En ik hoop dat jij met de recepten en info op deze site net zoveel van een gezond leven kunt genieten als ik!